Belu čokoladu rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj. U posudu staviti maskarpone, dodati istopljenu čokoladu i dobro umutiti mikserom. Sada postepeno dodavati slatku pavlaku, sve vreme miksajući. Dakle, pavlaka se ne muti posebno, već se u tečnom stanju postepeno dodaje u fil i sve vreme se muti mikserom.
Kada se smesa izjednači i kada vidite da ste dobili potrebnu gustinu, fil je gotov. Fil umutite neposredno pred filovanje torte, da se ne bi dodatno stegao u frižideru.
Sada sledi filovanje. Ja obično na plato stavim obruč za slaganje torte, ali nije obavezno. Od belog fila odvojiti 1/3, pa prebaciti u poslastičarsku kesu, odseći joj vrh i ostavit sa strane.
Dakle, stavite na odgovarajući plato jednu od one dve deblje korice. Koricu premazati 1/3 belog maskarpone fila. Staviti sledeću koricu (jednu od one tri tanje korice). Tu koricu oivičite belim filom, tako što ćete istiskivati fil iz poslastičarske kese, pa u sredinu sipati polovinu fila od maline i lepo ga rasporediti preko korice.
-
Staviti treću koricu, takođe jednu od onih tanjih, pa premazati 1/3 belog fila. Preko staviti treću tanku koricu, oivičiti belim filom iz kese a unutra rasporediti drugu polovinu fila od malina. Sve pokriti poslednjom korom, onom debljom, lepo pritisnuti rukama, da se sve slegne i sjedini.
Tortu pokriti providnom folijom i odložiti u frižider na par sati ili preko noći. Kada se torta ohladila i stegla, skinuti foliju pa ukrasiti po želji. Ako vam je ostalo belog fila, možete tortu okolo premazati i popuniti praznine. Celu tortu možete ukrasiti šlagom ili glazurom od čokolade.
Od ove količine dobijete okruglu tortu prečnika 24 cm i težine oko 3,5 kilograma. Ukoliko želite veću tortu, možete sastojke povećati za 50 posto ili ih čak duplirati. U tom slučaju možete koristiti četvrtasti pleh dimenzija 24 x 34 cm i dobićete težinu torte od oko 7 kilograma.
Takođe, umesto malina, koje su uvek moj prioritet, možete koristiti neko drugo voće...jagode, višnje, borovnice, itd.