Sipati mleko u šerpicu, dodati šećer i griz i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati med i puter i izmešati da se smesa ujednači.
U kalup odgovarajućih dimenzija, složiti u tri reda po četiri keksa. Keks nije potrebno dodatno natapati.
Preko keksa sipati vruć fil i ravnomerno rasporediti. Preko fila složiti još jedan red keksa, pa ostaviti da se kolač hladi.
Slatku pavlaku zagrejati do vrenja, ali paziti da ne provri. U vruću pavlaku dodati čokoladu iskidanu na komade i mešati da se čokolada istopi i smesa ujednači.
Ovako spremljenu glazuru odmah preliti preko kolača i ostaviti kolač da se potpuno ohladi i glazura stegne.
Seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Kolač je zaista brz, lak, jednostavan, jeftin i što je najvažnije preukusan, ali moram dodati jednu malu zamerku. Mislim da bi kolač bio još lepši i ukusniji, kada bi se fil duplirao, tj. kada bi skuvali duplu meru fila, a sve ostalo ostane isto. Sledeći put pravim tako, a vi odlučite sami.Poslovica za danas:-"Poteškoća i gubitak čine čoveka mudrim."-