Pomešati dve vrste mlevenog keksa. Dodati izrendanu koricu pomorandže, pa još jednom promešati.
Na kraju dodati zaslađeno kondenzovano mleko, pa rukom umesiti smesu. Ukoliko je smesa još uvek mrvičasta, dodati malo soka od pomoranže, pa ponovo umesiti smesu.
Na porvidnu foliju prebaciti smesu i formirati salamu prečnika 4-5 cm. Uviti foliju sa obe strane, zategnuti i zavezati. Salamu 3-4 puta udariti blago o radnu ploču, da bi se dobila ravna površina sa donje strane salame.
Odložiti salamu u frižider i ostaviti 1-2 sata, da se smesa stegne.
Rastopiti čokoladu i ulje i dobro izmešati. Salamu iseći na štanglice debljine jednog prsta, pa svaku štanglicu, oblim, odnosno gornjim delom, umočiti do pola u glazuru od čokolade.
Štangle ređati na tacnu, odozgo posuti recimo perlicama, mlevenim orasima, čokoladnim mrvicama ili ostaviti bez ičega, i ostaviti da se glazura stegne.