Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
Brašno, naravno dodavati po malo, jer opet ista stvar...po receptu ide 210 gr brašna, a meni je otišlo 350 gr.
Dakle dodati brašna po potrebi, da se umesi lepo, glatko testo. Uviti testo u providnu foliju i ostaviti sat-dva u frižider. Ova takozvana prhka testa, kojima je potrebno hlađenje pre dalje obrade, mogu da se umese i dan, pa i dva dana ranije, i odlože u frižider, da čekaju svoj red.
Kada se testo ohladilo, uzeti 2/3 testa, pa ga oklagijom rastanjiti na papiru za pečenje, na dimenzije 25 x 35 cm. Prebaciti testo, sa sve papirom u pleh odgovarajućih dimenzija. Dimenzije pleha mogu da budu i malo veće, ali nikako manje.
Sada testo u plehu premazati slojem džema ili pekmeza po izboru.
Drugi deo testa, takođe rastanjiti na 2-3 mm debljine, pa reckastim okruglim nožem, za sečenje testa, seći trake, širine jednog prsta. Trake ređati preko premazanog testa i to dijagonalno, pa duž svake trake po sredini napraviti rupice viljuškom, čisto radi estetike.
Kolač peći na 180*C oko 20-25 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa iseći na šnite i po želji posuti šećerom u prahu.