Umutiti jaja sa šećerom. Nije potrebno dugo mutiti, samo toliko da se jaja razbiju i sjedine sa šećerom.
Dodati zatim ulje, vanilin šećer i prašak za pecivo, pa još jednom sve izmešati.
Na kraju dodavati brašno, malo po malo i zamesiti glatko testo. Testo će da bude malo lepljivo, ali ne brinite, tako treba. Važno je da od njih može da se napravi kuglica između dlanova, a da se testo ne raspada.
Po originalnom receptu ide 9 šoljica brašna, međutim, meni je otišlo, verovali ili ne, nekih 15 šoljica brašna. Zato je najbolje dodati brašno po potrebi. Količina brašna može, kao što vidite da varira i to podosta.
Šoljice sam koristila one klasične, male za crnu kafu, zapremine otprilike oko 50 ml.
Od testa kidati male komade, praviti loptice između dlanova i ređati na pleh, obložen papirom za pečenje. Praviti malo razmak između loptice, jer narastaju.
Sada na svakoj loptici, drškom od varjače, napraviti rupu, pa u svaku rupu staviti po malo džema po izboru.
Keks peći na 180*C oko 15 minuta.
I to je to. Eto ih za čas na tacni za kolače i uz jednu kaficu.