Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na par sati, a može i preko noći.
Od ohlađenog testa praviti male kiflice, tj. potkovice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Vanil kifle peći na 180*C oko 10-15 minuta.
Posebno u činiji izmešati šećer u prahu i vanilin šećer, pa još vruće kiflice u plehu posuti ovom mešavinom.
Kada se kiflice ohlade, prebaciti ih u metalnu ili kartonsku kutiju za keks i preko njih izručiti ostatak šećera u prahu.
Napomene
Pravila sam više vrsta vanil kiflica ili roščića, kako ih neko zove, ali mislim da mi je ovo ubedljivo najbolji recept. Inače, možete ih praviti i sa bademom, ali nekako mi orasi imaju intenzivniji ukus, pa su čini mi se baš zbog toga baš ove i najukusnije. Poslovica za danas:-"Nakon dodira ljubavi, svako postaje pesnik."-