Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Brašno dodavati malo po malo, jer količina brašna može da varira u zavisnosti od veličine jajeta, limuna, itd..
Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na sat - dva. Za to vreme skuvati fil.
U mleko sipati šećer i staviti da provri, pa dodati mleveni mak i sve dobro izmešati. Ako vam se učini da je fil previše gust ili rastresit, slobodno dodajte još malo provrelog mleka. Ostaviti fil da se ohladi.
Testo podeliti na tri jednaka dela. Svaki deo rastanjiti oklagijom u krug, što tanje. Na rastanjeno testo staviti 1/3 fila i razmazati ga preko celog kruga.
Nafilovano testo iseći na 4 dela, pa svaki deo na još 4-5 delova, u zavisnosti da li želite manje ili veće kiflice. Isečene delove testa uvijati u kiflice i ređati u pleh.
Isto uraditi i sa ostala dva dela testa.
Kiflice peći na 200*C oko 15-20 minuta, da sasvim blago porumene, više da ostanu svetle. Pečene kiflice ostaviti da se ohlade, pa ih valjati u prah šećer.
Poslužiti posle ručka uz kaficu.
Napomene
Možda sam i dosadna sa makom, ali šta ću kada ga obožavam, a ako me pitate koji kolač sa makom najviše volim...pa sve brate, sve.Poslovica za danas:-"Ne grizi ruku koja te hrani."-