Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke, još jednom izmiksati, pa smesu izručiti u okrugli pleh na rasklapanje, prečnika 24cm.
Koru peći na 200*C oko 10-15 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je kora ispečena.
Mleko, šećer i vanilu promešati, da se šećer istopi. Ispečenu koru izvaditi iz rerne, ostaviti je u kalupu i odmah preliti zašećerenim mlekom. Ostaviti koru da se potpuno ohladi i upije mleko.
Posebno umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodati mleveni plazma keks i mleko, pa sve dobro mikserom izraditi.
Ovako spremljen fil ravnomerno rasporediti preko kore u kalupu, pokriri folijom i ostaviti u frižider, da se torta fino rashladi i stegne.
Umutiti šlag sa mlekom ili vodom. Tortu izvaditi iz frižidera, skinuti obruč od kalupa, pa celu tortu premazati šlagom i dekorisati po želji.
Iseći i poslužiti odmah.
Napomene
Ovo je, rekla bih, jedan univerzalni recept, koji možete formirati prema vašim željama i ukusima. Možete ga praviti i kao kolač, u nekom pravougaonom plehu, pa seći na kocke, možete dodavati voće, sveže ili suvo, orašaste plodove...itd itd. Mogućnosti su razne, pa probajte i napravite svoju varijantu.Poslovica za danas:-"Većina ljudi pomisli na nepravdu, samo kada se desi njima."-