Go Back

Slasni doručak

Uputstvo

  • Mere odredite sami, u zavisnosti za koliko osoba spremate doručak.
  • Celu glavicu belog luka preliti kašikom maslinovog ulja, zaviti u alu-foliju i ispeći na 200*C oko 10-15 minuta.
  • U omekšali puter dodati so, tucanu papriku i biber i izmešati. Ispečeni beli luk istisnuti iz ljuske i takođe dodati puteru, pa sve dobro izmešati.
  • Kriške hleba, (najbolje da to bude baget, presečen na pola) preliti sa malo maslinovog ulja i ispeći na tiganju sa jedne strane. Dovoljno je samo da se uhvati korica, da hleb bude hrskav.
  • Ispečene kriške premazati umućenim puterom i posuti iseckanim mladim lukom ili peršunom.
  • Preko staviti kuglu kajmaka, mozarele ili burate. Posebno ispržiti jaja na oko i poslužiti uz spremljene kriške hleba.
  • Prijatno!

Napomene

Obožavam ovakav doručak, gde se prepliću blag ukus burate i jak, ljutkast ukus, paprike i belog luka, a sve hrskavo i vruće. Evo, već mi ide voda na usta.
Poslovica za danas:
-"Ko ne plati rukom, platiće dušom."-