Kokos-malina korpice
Sastojci
Fil od kokosa:
- 50 gr krem sira
- 50 gr kokosa
- 3 kašike kokosovog mleka može i obično
- 1 kašika meda
- 1 kašičica arome vanile ili jedna kesica vanilin šećera
Fil od malina:
- 2 šake malina
- 3-4 kašike šećera
- 1 kašika gustina
- par kašika vode
Ostalo:
- 200 gr bele čokolade
- 10 komada korpica za mafine
Uputstvo
- Istopiti 100 gr bele čokolade, pa u svaku korpicu sipati po malo čokolade. Korpice okretati da se čokolada razlije po zidovima, do polovine korpica, pa ih ostaviti da se čokolada ohladi i stegne. Potrebno je otprilike oko 10 komada korpica, ako koristite veće korpice za mafine.
- Dok se čokolada ohladi i stegne, napraviti filove.
Fil od kokosa:
- Sjediniti sve sastojke, pa sve lepo izmešati da se dobije ujednačena smesa. Stavljati po kašičicu fila u korpice, preko ohlađene i stvrdnute čokolade, pa ga lepo ga rasporediti i poravnati.
Fil od malina:
- Sipati u šerpicu maline i šećer, pa na tihoj vatri prokuvati. Posebno umutiti gustin sa vodom i sipati u prokuvane maline. Skuvati fil do kraja i ostaviti desetak minuta da se prohladi. U korpice preko fila od kokosa, sipati po kašiku fila od malina i lepo ga poravnati.
- Istopiti 100 gr bele čokolade i sipati preko fila od malina. Spremljene korpice ostaviti da se potpuno ohlade i stegnu.
Napomene
Ako ste ljubitelji kokosa, kao i malina, e ovo će vas bukvalno oduševiti. Tako se brzo i lako napravi, a jedina mana je, što ih malo ispadne i brzo nestanu sa tacne. Zato vam od srca preporučujem da meru odmah duplirate.
Poslovica za danas:
-“ Pametan polako ide, a brzo dođe.“-
Lajkujte nas: