Mafini sa kestenom
Sastojci
- 400 gr kesten pirea
- 120 gr pečenih i mlevenih lešnika
- 100 gr putera ili margarina
- 3 kašike kokosovog ulja može i bez
- 150 gr čokolade za kuvanje
- malo ekstrata vanile
Uputstvo
- U činiju stavite kesten pire. Dodajte kokosovo ulje, mleveni lešnik, vanilu i omekšali puter. Sve dobro izradite, najbolje rukom, pa podelite na dva dela.
- U jedan deo dodati otopljenu crnu čokoladu i izmešati.
- Puniti korpice za mafine, prvo svetlom smesom, pa preko nje smesu od čokolade. Ostaviti mafine da se ohlade i stegnu. Vaditi iz korpica i ukrasiti poželji.
- Stvarno ne može brže i lakše, ali moram da dodam par napomena. Ja sam kupila već zaslađen kesten pire, pa samim tim, nisam dodavala šećer. Ukoliko kupite kesten pire koji nije sladak, dodajte šećer u prahu po ukusu ili neki drugi šećer. Što se korpica tiče, koristila sam klasične velike korpice za mafine, a vi, u slučaju da želite malo manje kolače, koristite male korpice za kolače ili neke druge forme, po vašem izboru.
Napomene
Svi oni koji vole kesten kao ja, ovo je prava stvar za nas. Kolač se napravi za tren, a o ukusu neću ni da pričam. Divan, divan, predivan.
Poslovica za danas:
-„Ko jako želi da se popne, naći će način da napravi merdevine.“
Lajkujte nas: