Mafini sa kestenom

Mafini sa kestenom

Ukupno vreme20 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: kolač, mafin, ne,peče,se,kesten,pire,lešnik,čokolada

Sastojci

  • 400 gr kesten pirea
  • 120 gr pečenih i mlevenih lešnika
  • 100 gr putera ili margarina
  • 3 kašike kokosovog ulja može i bez
  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • malo ekstrata vanile

Uputstvo

  • U činiju stavite kesten pire. Dodajte kokosovo ulje, mleveni lešnik, vanilu i omekšali puter. Sve dobro izradite, najbolje rukom, pa podelite na dva dela.
  • U jedan deo dodati otopljenu crnu čokoladu i izmešati.
  • Puniti korpice za mafine, prvo svetlom smesom, pa preko nje smesu od čokolade. Ostaviti mafine da se ohlade i stegnu. Vaditi iz korpica i ukrasiti poželji.
  • Stvarno ne može brže i lakše, ali moram da dodam par napomena. Ja sam kupila već zaslađen kesten pire, pa samim tim, nisam dodavala šećer. Ukoliko kupite kesten pire koji nije sladak, dodajte šećer u prahu po ukusu ili neki drugi šećer. Što se korpica tiče, koristila sam klasične velike korpice za mafine, a vi, u slučaju da želite malo manje kolače, koristite male korpice za kolače ili neke druge forme, po vašem izboru.

Napomene

Svi oni koji vole kesten kao ja, ovo je prava stvar za nas. Kolač se napravi za tren, a o ukusu neću ni da pričam. Divan, divan, predivan.
Poslovica za danas:
-„Ko jako želi da se popne, naći će način da napravi merdevine.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači, Mafini. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here