Raskupusane kupus kifle
Sastojci
Testo:
- 1 kg brašna mekog
- 500 ml mleka
- 2 cela jajeta
- 200 ml ulja
- 1 kockica kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
Ostalo:
- 300-400 gr pizza ili neke druge šunke
- kečap i kačkavalj
- jaje za premazivanje i susam za posipanje
Uputstvo
- Umesitit testo od gore navedenih sastojaka. Pokriti krpom i ostaviti da testo naraste i duplira se.
- Naraslo testo podeliti na dva dela, pa ih malo premesiti. Ostaviti 10-15 minuta da krene da narasta.
- Oba dela rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika, što više u širinu, pa premazati kečapom.
- Preko kečapa složiti šunku i kačkavalj u listićima ili narendan, pa sve zaviti u rolat.
- Uvijeni rolat iseći u cik-cak na trouglove i pri tom vrhove trouglova seći skroz u špic, da bi se kifle prilikom pečenja potpuno raskupusale i dobile oblik kupusa.
- Ovako isečene kifle poređati u pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
- Kifle peći na 200*C oko pola sata. Pečene kifle pokriti krpom i ostaviti 10-15 minuta. Poslužiti tople.
- Od ove mere, dobije se dva pleha kiflica. Kifle takođe, možete filovati i sirom ili samo kačkavaljem.
Napomene
Nema kraja receptima za razna testa i peciva. Što se mene tiče, ništa me više ne ispunjava, kao ovaj deo pekarskog posla, obrada testa rukama, miris svežeg testa i brašna, posmatranje kako testo narasta u rerni i odiše neverovatnim mirisom pečenog peciva…itd itd. Kada je testo u pitanju, tu sredine nema, samo vrh🙌
Poslovica za danas:
-“ Čovek nije ljubomoran kada voli već kada želi da bude voljen.“-
Lajkujte nas: