Ferero oblande
Sastojci
- 500 gr šećera kristal
- 450 ml vode
- 250 gr putera ili margarina
- 300 gr pečenih, mlevenih lešnika
- 500 gr mlevene plazme
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 2 kašike kakaoa
- 1 cela rafaelo oblanda
- 2 lista obične oblande velike
Uputstvo
- Stavit vodu i šećer u šerpu da provri.
- Dodati puter i mešati dok se puter ne istopi.
- Kada se puter istopio, sipati mleveni lešnik, promešati pa odmah dodati mleveni keks. Sve dobro izmešati da se sastojci sjedine.
- Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu i kakao i izmešati da se čokolada istopi.
- Rafaelo oblandu nafilovati tamnim filom, tako da se udubljenja lepo popune. Preko staviti list obične oblande, krupnijim kockicama prema filu. Sve zajedno okrenuti i staviti na plato tako da obicna oblanda legne na dno platoa.
- Sada kada ste okrenuli, rafaelo oblanda vam je opet gore, pa preko nje izručite svetli fil i dobro rasporedite preko cele oblande da se popune sva udubljenja.
- Preko stavite i drugi list obične oblande, krupnije kockice okrenuti prema filu. Blago pritiskati rukama da oblande lepo legnu i sastave se.
- Preko oblande staviti drugi plato, opteretiti nečim i ostaviti da odstoji tako par sati a najbolje preko noći.
- Oblandu iseći oštrim nožem na kocke ili štangle i poslužiti.
- Ova oblanda može da bude i u posnoj varijanti. U tom slučaju upotrebite margarin umesto putera i neki posni mleveni keks.
Napomene
Ako bih morala da biram, da li je lepši izgled ili ukus ove oblande, verujte da ne bih mogla da se odlučim. Toliko lepo izgleda na tacni, bilo da je poslužena sama ili uz druge vrste sitnih kolača, privlači pažnju u svakom slučaju. E onda dolazi taj trenutak kada je probate i dođete u dilemu kao i ja… lepša ili ukusnija, još uvek ne znam.
Poslovica za danas:
-“ Kada se dvoumite između dve stvari, uvek izaberite onu drugu. Da vam je prva bila dovoljna, na drugu ne bi ni pomislili.“-
Lajkujte nas:
2 reagovanja na Ferero oblande