Figaro štangle
Sastojci
- 250 gr šećera kristal
- 250 gr margarina
- 3 cela jajeta
- 10 kašika šećera kristal
- 100 gr oraha seckanih
- 2 lista oblande velike
Uputstvo
- U šerpu sipati šećer i pržiti na tihoj vatri da se šećer istopi.
- Dok se šećer prži, umutiti jaja sa šećerom i ostaviti sa strane.
- U ispržen šećer dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se margarin ne istopi i smesa ne ujednači.
- Sada dodati umućena jaja sa šećerom i kuvati oko 5-6 minuta, sve vreme mešajući.
- Kada se smesa malo zgusnula, ubaciti orahe i izmešati.
- Skinuti odmah sa ringle. Vruć fil ravnomerno razmazati preko celog lista oblande. Preko staviti drugu oblandu.
- Preko oblande staviti plato i na njega nešto teško i ostaviti da se ohladi.
- Oblandu seći na štangle i poslužiti.
Napomene
Ovo je još jedan neizostavni kolač na slavskim tacnama. Zanimljivog izgleda i odličnog ukusa, lako privlači pažnju sladokusaca. Nemam ja tu više šta da dodam.
Poslovica za danas:
-“ Kad se lepa žena smeje, novčanik plače.“-
Lajkujte nas: