Sir sa ukusom mediterana
Uputstvo
- Meru odredite sami prema broju osoba.
- Sir iseći na kockice i staviti u posudu sa poklopcem. Ja najčešće koristim feta sir ali nećete pogrešiti bilo koji da kupite, bitno je da sir bude malo jačeg ukusa (slaniji i kiseliji)
- Masline iseći na polovine i staviti preko sira. Beli luk očistite i narendajte preko sira. Za, otprilike 500 gr sira, dovoljna je jedna šaka maslina i 5-6 čenova belog luka srednje veličine.
- Sir pospite začinima: malo mlevenog bibera, origano, par liski lovorovog lista i par grančica ruzmarina.
- Na kraju sve zalijte maslinovim uljem, poklopite i stavite u frižider da prenoći i da se ukusi sjedine.
Napomene
Ovako spremljen sir sam prvi puta probala u Ulcinju, kada se setim samo, kako nisam znala koliko mi je dosta. Od tada ge redovno pravim, i za svoje ukućane a i za razne prigode, nema toga ko se nije oduševio ukusom. Sigurna sam da ćete i vi.
Poslovica za danas:
-“ Sir, vino i prijatelji moraju biti stari da bi valjali.“-
Lajkujte nas: