Slatki kupus sa junetinom
Sastojci
- 1 glavica kupusa svežeg
- 1 kg junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 komada šargarepe
- 3-4 čena belog luka
- 50 ml ulja
- so, začin, biber, aleva paprika i lorber
Uputstvo
- U dubljem loncu, na ulju izdinstati iseckan crni luk.
- Zatim dodati meso isečeno na komade i dinstati oko pola sata uz povremeno dodavanje vode.
- Dok se meso i luk dinstaju, kupus iseći na kockice, šargarepu na kolutiće ili krupnije komade i beli luk iseckati na sitno.
- Kada voda iz mesa ispari, dodati 1-2 kašičice aleve paprike, propržiti samo toliko da paprika zamiriše i odmah naliti čašu vode.
- U lonac zatim dodati iseckan kupus, šargarepu, beli luk i dodati sve začine po ukusu osim soli. Naliti još vode, dok sav kupus ne ogrezne, poklopiti i kuvati oko sat vremena.
- Kada je kupus kuvan i meso mekano, jelo je gotovo. Sada ostaje još samo da posolite po ukusu. Ako volite čorbastiji kupus, dodajte još malo vode a ako ne, onda pustite da malo više vode uvri. Po želji možete na samom kraju, kada isključite ringlu, dodati jednu celu svežu papriku.
Napomene
Slatki kupus je odlična ideja za jedan svakodnevni ručak. Junetina je, po mom mišljenju, najukusnija kada je kuvana i ona daje poseban ukus kupusu. Ostaje vam samo da probate i da se uverite.
Poslovica za danas:
-“ Jutro je pametnije od večeri.“-
Lajkujte nas: