Riža sa povrćem
Sastojci
- 2-3 šolje skuvanog pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2 srednje šargarepe
- 1 komadić đumbira 2 x 2 cm otprilike
- 1 manja crvena paprika sveža
- so, suvi začin, biber i malo soja sosa
Uputstvo
- Pirinač skuvati u slanoj vodi, ali pazite da vam se ne prekuva, jer ne želimo da dobijemo kašu.
- Luk, šargarepu i đumbir iseckati na sitno, najbolje u električnom secku. U dublji tiganj ili pliću šerpu sipati ulje, da pokrije dno. Dodati iseckano povrće, posoliti i dinstati poklopljeno na tišoj vatri. Kada su se šargarepa i luk izdinstali, dodati svežu crvenu papriku, iseckanu na sitne kockice.
- Nastaviti sa prženjem uz stalno mešanje, još par minuta. Na kraju dodati skuvan pirinač, so, biber, suvi začin i malo soja sosa. Sve dobro izmešati, pržiti još minut, dva i to je to. Prilog ili samo jelo, svejedno je, ukus je savršen.
- Moram da napomenem, da budete pažljivi sa začinima. Đumbir je sam po sebi ljut, pa ako preterate sa biberom, rižoto može biti poprilično ljut. Isto važi i za so i suvi začin, jer ukoliko dodajete soja sos (koji nije obavezan), a koji je takođe slan, možete rižoto učiniti preslanim za jelo.
Napomene
Savršen prilog uz neko lepo mesance, ali može i kao jedan sasvim lep i ukusan obrok. Kako vam volja
Poslovica za danas:
-„Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da i mi ne postanemo neljudi.“-
Lajkujte nas: