Pileći ražnjići sa slaninom

Pileći ražnjići sa slaninom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: piletina, šnicle, belo, meso, slanina, rucak, rolovano,

Sastojci

  • 700 gr pilećih grudi u komadu
  • 200-300 gr slanine tanko isečene
  • so, biber i suvi začin
  • štapići za ražnjiće

Uputstvo

  • Belo meso oprati, posuti so, biber i suvi začin. Sada svaku polovinu grudi, preseći po dužini na pola, pa seći na kocke 4-5 cm dužine.
  • Svaku kockicu pilećeg mesa umotati u slaninu i nizati na štapić za ražnjić. Nanizati otprilike 5-6 komada, jedan do drugog, ali ih ne sabijati, kako bi se ispekli lepo i između.
  • Ražnjiće poređati u pleh, obložen papirom za pečenje i peći na 220*C po 20 minuta sa obe strane.
  • Ražnjiće poslužiti vruće uz prilog po želji.
  • Ja sam kao prilog poslužila "Rižu sa povrćem" i "Šampinjone u sosu". Recepte za ova dva priloga možete takođe naći na mom sajtu ili You Tube kanalu.

Napomene

Spremite jedan bogat nedeljni ručak, uz vrlo malo truda i namirnica. Ukus je odličan, a s obzirom da je pileće belo meso veoma suvo, ova slaninica mu da potrebnu masnoću, sočnost, a bogami i onaj dimljeni ukus, koji većina nas obožava.
Poslovica za danas:
-„Ne boj se onih što te mrze, već se čuvaj onih što se pretvaraju da te vole.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here