Karamel mađarica
Sastojci
- 1 pakovanje čokoladnih krem kora (4 u pakovanju)
Fil:
- 250 gr šećera
- 600 ml mleka
- 8 kašika brašna
- 250 gr putera ili margarina
- 2 kesice vanilin šećera
Uputstvo
- U šerpu sipati šećer i pržiti na tihoj vatri, kako bi se šećer potpuno otopio i karamelizovao. Za to vreme umutiti brašno sa malo mleka, da nema grudvica.
- Kada smo od šećera dobili karamel, sipati preostalo mleko i vanilu i nastaviti sa kuvanjem, da se šećer potpuno istopi. U mleko sada sipati smesu od brašna i mleka i skuvati cicvaru.
- U skuvan i vruć fil dodati puter i dobro umutiti mikserom, da se puter istopi i smesa ujednači.
- Od fila odvojiti 3-4 kašike i ostaviti sa strane, pa naknadno premazati kolač preko poslednje kore.
- Preostali fil podeliti na 3 jednaka dela i odmah nafilovati kore, pa ceo kolač opteretiti nečim, kako bi se kore i fil sljubili i kolač ostao ravan.
- Kada se kolač ohladio, poslednju koru premazati odvojenim filom i preko narendati belu ili crnu čokoldu. Seći kolač na kocke ili šnite i poslužiti.
Napomene
Šta bih više mogla da kažem o ovim brzinskim kolačima, sa gotovim korama…svaki je na svoj način ukusan, mekan, sočan i atraktivan, naprave se za najkraće moguće vreme, nisu skupi, a gosti svi oduševljeni.
Poslovica za danas:
-„Kritika u četiri oka je savet, a kritika pred nekim je poniženje.“-
Lajkujte nas: