Svinjske šnicle sa pivom
Sastojci
- 1 kg svinjskih šnicli
- 2-3 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašičice aleve paprike
- 300 ml piva
- so, biber, suvi začin, malo ruzmarina
- mast ili ulje za prženje
Uputstvo
- Šnicle blago istući tučkom za meso i posoliti. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa obe strane i ispržiti na masti ili ulju, takođe sa obe strane. Šnicle ne treba dugo da se prže, samo toliko da porumene.
- Za to vreme iseći crni i beli luk na sitne kockice. U tiganj, gde su se šnicle pržile, dodati iseckan crni luk i pržiti, da luk postane staklast. Dodati zatim beli luk i alevu papriku i pržiti još minut, dva. Sada dodati pivo i izmešati, da se smesa ujednači.
- Ubaciti grančicu ruzmarina, vratiti šnicle u tiganj i dodati malo vode, toliko da pokrije šnicle. Poklopiti tiganj i ostaviti šnicle da se krčkaju oko sat vremena na tihoj vatri. To bi bilo to.
- Šnicle poslužiti uz pire krompir, skuvanu testeninu ili nešto treće.
Napomene
Obožavam kada se ručak skoro sam sprema. Odvojite malo vremena da spremite sastojke i onda na tihoj vatri ukrčkate sve te sastojke i ručak gotov. A ne može lepši i ukusniji biti.
Poslovica za danas:
-„Ne gubi vreme jureći leptire. Uredi svoju baštu i oni će sami doći.“-
Lajkujte nas: