Svinjske šnicle sa pivom

Svinjske šnicle sa pivom

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: šnicle, sos, pivo, lovačke, luk, ručak,

Sastojci

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 300 ml piva
  • so, biber, suvi začin, malo ruzmarina
  • mast ili ulje za prženje

Uputstvo

  • Šnicle blago istući tučkom za meso i posoliti. Svaku šniclu uvaljati u brašno sa obe strane i ispržiti na masti ili ulju, takođe sa obe strane. Šnicle ne treba dugo da se prže, samo toliko da porumene.
  • Za to vreme iseći crni i beli luk na sitne kockice. U tiganj, gde su se šnicle pržile, dodati iseckan crni luk i pržiti, da luk postane staklast. Dodati zatim beli luk i alevu papriku i pržiti još minut, dva. Sada dodati pivo i izmešati, da se smesa ujednači.
  • Ubaciti grančicu ruzmarina, vratiti šnicle u tiganj i dodati malo vode, toliko da pokrije šnicle. Poklopiti tiganj i ostaviti šnicle da se krčkaju oko sat vremena na tihoj vatri. To bi bilo to.
  • Šnicle poslužiti uz pire krompir, skuvanu testeninu ili nešto treće.

Napomene

Obožavam kada se ručak skoro sam sprema. Odvojite malo vremena da spremite sastojke i onda na tihoj vatri ukrčkate sve te sastojke i ručak gotov. A ne može lepši i ukusniji biti.
Poslovica za danas:
-„Ne gubi vreme jureći leptire. Uredi svoju baštu i oni će sami doći.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here