Faširane šnicle sa kiselom pavlakom
Sastojci
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 3 cela jajeta
- 100 gr kisele pavlake
- 3-4 čena belog luka
- 3 kašike brašna
- so, začin c, biber i ulje za prženje
Uputstvo
- U činiju staviti mleveno meso. Dodati jaja, pavlaku, začine i brašno i rukom dobro umesiti smesu.
- Pokriti folijom i ostaviti u frižider na sat vremena, da se ukusi sjedine.
- U tiganju zagrejati ulje. Kašikom vaditi faširane, spuštati na ugrejano ulje, pa istom kašikom rastanjiti smesu u oblik kruga.. Pržiti šnicle na srednjoj temperaturi, sa obe strane, dok ne porumene.
- Poslužiti vruće uz prilog po želji. Ja sam uz njih poslužila kuglu kajmaka i prelila ih teriaki sosom.
Napomene
Faširane šnicle su ručak koji sam najčešće spremala, baš iz tog razloga što se veoma brzo spreme, ne isprlja se monogo sudova, a ukus im je izvanredan. Još ako uz njih dodate domaći pire krompir i neku salaticu, pa prste da poližeš.
Poslovica za danas:
-„Ništa nije brže od godina.“-
Lajkujte nas: