Faširane šnicle sa kiselom pavlakom

Faširane šnicle sa kiselom pavlakom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: mleveno, meso, rucak, ukusno, faširane, pljeskavice,

Sastojci

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 3 cela jajeta
  • 100 gr kisele pavlake
  • 3-4 čena belog luka
  • 3 kašike brašna
  • so, začin c, biber i ulje za prženje

Uputstvo

  • U činiju staviti mleveno meso. Dodati jaja, pavlaku, začine i brašno i rukom dobro umesiti smesu.
  • Pokriti folijom i ostaviti u frižider na sat vremena, da se ukusi sjedine.
  • U tiganju zagrejati ulje. Kašikom vaditi faširane, spuštati na ugrejano ulje, pa istom kašikom rastanjiti smesu u oblik kruga.. Pržiti šnicle na srednjoj temperaturi, sa obe strane, dok ne porumene.
  • Poslužiti vruće uz prilog po želji. Ja sam uz njih poslužila kuglu kajmaka i prelila ih teriaki sosom.

Napomene

Faširane šnicle su ručak koji sam najčešće spremala, baš iz tog razloga što se veoma brzo spreme, ne isprlja se monogo sudova, a ukus im je izvanredan. Još ako uz njih dodate domaći pire krompir i neku salaticu, pa prste da poližeš.
Poslovica za danas:
-„Ništa nije brže od godina.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here