Brzi kolač sa piškotama

Brzi kolač sa piškotama

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Kolači, Torte
Kuhinja: Srpska
Keyword: piškote, maskarpone, tiramisu, maline, voće,

Sastojci

Fil od maskarpone sira:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 gr bele čokolade
  • 500 gr maskarpone sira
  • 100 gr šećera u prahu

Sirou od malina:

  • 250 gr džema od malina
  • 1-2 kašike vode

Glazura:

  • 80 ml slatke pavlake
  • 150 gr bele čokolade

Ostalo:

  • oko 40 komada piškota
  • malo hladnog mleka

Uputstvo

  • U šerpici zagrejati 50 ml slatke pavlake (odvojeno od onih 300 ml), pa dodati 100 gr iseckane bele čokolade, izmešati da se smesa ujednači i ostaviti da se prohladi.
  • U činiju sipati ostatak slatke pavlake (250 ml) i umutiti mikserom. Dodati šećer u prahu i maskarpone sir, pa izmiksati. Na kraju dodati prohlađenu belu čokoladu i slatku pavlaku, koju smo na početku istopili, i još jednom sve dobro izmiksati.
  • U manju šerpicu staviti džem od maline i malo vode, pa zagrejati da se dobije malo tečnija smesa, odnosno sirup od malina.
  • Spremiti kalup dimenzija, otprilike 20 x 30 cm. U tanjir sipati malo hladnog mleka.
  • Sledi filovanje kolača. Na dno kalupa poređati piškote, provučene kroz hladno mleko. Piškote sam provući kroz mleko, bez natapanja, da se ne bi previše natopile i raspale, a svakako će dodatno odmekšati od filova. Preko piškota staviti polovinu belog fila, pa ravnomerno razmazati preko piškota. Sirup od malina premazati ravnomerno preko belog fila, pa pokriti piškotama provučenim kroz mleko. Ostaviti 1-2 kašike sirupa, za kraj, za ukrašavanje.
  • Na kraju izručiti ostatak belog fila preko piškota i sve lepo poravnati. Dakle: piškote, polovina belog fila, fil od malina, piškote i na kraju druga polovina belog fila.
  • Za glazuru istopiti slatku pavlaku i belu čokoladu i preliti preko belog fila.
  • Glazuru ukrasiti sa malo sirupaa od malina, koji smo odvojili. Kašičicom pokapljati preko glazure, pa čačkalicom prošarati.
  • Ostaviti kolač u frižider, da se potpuno ohladi i stegne.
  • Seći po potrebi i poslužiti uz malo sirupa od malina.
  • Što se tiča voćnog dela kolača, umesto džema od malina, možete skuvati fil od 200-300 gr malina sa malo vode i pudingom od vanile, a možete preko sirupa od malina, poređati i sveže ili smrznute maline, kako bi obogatili i pojačali ukus. Mogućnosti su razne, a sve zavisi od vašeg ukusa.

Napomene

Jedan brzinski i preukusan kolač, koji daje mogućnost raznih kombinacija i varijacija. Uglavnom sve zavisi od vaše kreativnosti i ukusa. Možete eksperimentisati sa raznim voćem, pa čak i mešavinom 2-3 vrste voća. Možete voće zameniti pečenim lešnicima ili orasima, a voćni sirup zameniti nutelom ili nekim drugim kremom. Upotrebite maštu.
Poslovica za danas:
-„Ćutite, ili neka vaše reči budu vrednije od tišine.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači, Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here