Potaž od bundeve

Potaž od bundeve

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Supe
Kuhinja: Srpska
Keyword: potaž, krem, supa, dulek, bundeva, tikvica,

Sastojci

  • 1/2 glavice crnog luka
  • 300 gr duleka
  • 1 srednja tikvica
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veći krompir
  • 200 gr korena celera
  • 1,5 litar vode
  • 1 žumance
  • 50 ml pavlake za kuvanje ili kašiku kisele pavlake

Uputstvo

  • Izdinstati crni luk na malo ulja. Dodati iseckano povrće i propržiti minut, dva, uz stalno mešanje.
  • Sve naliti vodom, poklopiti i kuvati na srednjoj vatri, dok povrće ne bude kuvano.
  • Kada je povrće skuvano, prebaciti sve zajedno u blender i dobro izmiksati. Ja sam to uradila štapnim mikserom.
  • Vratiti izmiksanu supu u lonac, dodati so i biber i po želji još neki začin. Doterati gustinu potaža dodavanjem vode. Potaž ne sme da bude ni pregust, ali ni redak.
  • Posebno umutiti žumance i pavlaku za kuvanje, pa sipati u potaž i sve dobro izmešati.
  • Poslužiti vruć potaž uz dodatke koje volite. Ja sam je dodatno obogatila iseckanim prešunom i malo još neutralne pavlake.

Napomene

Jesen je pravo vreme za kuvanje potaža. Ima dovoljno povrća u ponudi, napravi se jako brzo i lako, a ugreje i dušu i telo. Ja lično obožavam sve krem supe, a najbolje od svega, što može da se kombinuje povrće koje vam se nađe u kuhinji. Uglavnom se sve slaže.
Poslovica za danas:
-„Čast se ne može oduzeti, ona se može samo izgubiti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Supe. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here