Šnicle u sosu od piva
Sastojci
- 1 kg šnicli teleće ili svinjske
- 200 ml paradajz sosa iz tetrapaka
- 200 ml piva
- 200 ml mleka
- 3-4 čena belog luka
- so, biber, peršun
Uputstvo
- Šnicle izlupati čekićem za meso, posoliti i svaku uvaljati dobro u brašno.
- U jednu posudu izmešati sok od paradajza, pivo, mleko, rendani beli luk, so i mleveni biber.
- U podmazan pekač složiti meso i preliti sosom.
- Pekač pokriti folijom, foliju izbockati čačkalicom na nekoliko mesta i peći pola sata na 220*C
- Skinuti foliju pa vratiti u rernu na još pola sata.
- I ručak je gotov.
Napomene
Ako ste pročitali ovaj recept, sto posto se pomislili “ kakav je bre ovo bućkuriš..mleko i pivo pa još paradajz sos.“ Oni hrabri će da probaju i samim tim sebe i ukućane obradovati ovim divnim šniclama u sosu. Budite i vi hrabri, nemojte sebi uskratiti divan ukus ovog jela.
Poslovica za danas:
-“ Hrabrost pruža ono što lepota uskraćuje.“-
Lajkujte nas: