Omlet prženice

Omlet prženice

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Doručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: prženice, doručak, omlet,

Sastojci

  • 2 cela jajeta
  • 1/2 šoljice mleka
  • 4 kriške starog hleba skroz tanko isečene
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje

Uputstvo

  • Umutiti jaja, malo soli i mleko u dubljoj činiji.
  • Kriške hleba iseći na male kockice pa ubaciti u umućena jaja i sve lepo izmešati, da se hleb fino natopi.
  • U manji tiganj sipati ulje i staviti na ringlu da se ulje zagreje, ali ne previše. Sipati smesu u tiganj i pržiti na srednjoj temperaturi, da se zapeče sa donje strane, a zatim okrenuti omlet. To ćete najbolje uradi uz pomoć plitkog tanjira, tako što ćete omlet prevrnuti na tanjir a zatim ga samo skliznuti ponovo u tiganj.
  • Nastaviti sa prženjem dok se omlet ne zapeče i sa druge strane, a zatim ga prebaciti na tanjir i poslužiti vruć.
  • E sad, ukoliko volite slan doručak, pojačajte količinu soli i omlet poslužite uz jogurt ili kiselo mleko. A ako pak više volite sladak doručak, prstohvat soli će biti sasvim dovoljan, a gotov omlet poslužite preliven medom i cimetom ili uz džem po želji.

Napomene

Nisu prženice, a jesu prženice😂ili bolje rečeno „dva u jedan“… i prženice i omlet, ali jedno je sasvim sigurno, ovaj doručak je savršeno ukusan.
Poslovica za danas:
-„Trebaš nekog da ti pomogne da letiš, jer da padaš možeš i sam.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here