Juneća ragu čorba

Juneća ragu čorba

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: teletina, junetina, čorba, ragu,

Sastojci

  • 500 gr teletine ili junetine
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 srednja krompira
  • ulje za dinstanje luka

Ostalo:

  • 100 ml ulja
  • 100 gr brašna
  • 1 žumance
  • 50 ml pavlake za kuvanje ili kisele pavlake
  • so, biber, začin c

Uputstvo

  • Crni luk i šargarepu sitno iseckati, najbolje u električnom secku. U dublji lonac sipati na dno malo ulja, dodati iseckan luk i šargarepu, malo posoliti i dinstati na tihoj vatri poklopljeno.
  • Kada su luk i šargarepa omekšali i dobili staklastu boju, dodati iseckan beli luk, kratko propržiti, pa dodati juneće meso iseckano na skroz sitne komadiće.
  • Dinstati par minuta, sve vreme mešajući , pa naliti otprilike 3 litra vode. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta.
  • Krompir oljuštiti i iseckati na sitne kockice, dodati u čorbu i nastaviti sa kuvanjem, dok meso ne bude potpuno mekano. Dodati so, biber i začin c po ukusu i skloniti sa ringle.
  • U manjoj šerpici spremiti zapršku. Ugrejati ulje, dodati brašno i kratko propržiti, pa smesu polako sipati u čorbu, sve vreme mešajući, kako se ne bi stvorile grudvice. Skloniti sa ringle i ostaviti 10 – 15 minuta, da izađe vrelina iz nje. Posebno umutiti žumance sa pavlakom, dodati jednu kutlaču čorbe, sve vreme muteći, pa u jednom cugu smesu izručiti u čorbu i brzo promešati par puta.
  • Na kraju dodati iseckan peršun, poklopiti par minuta, pa poslužiti.
  • Da dodam, da u čorbicu možete dodavati još nešto od povrća, po vašem ukusu. Na primer, belu šargarepu, celer, paškanat ili šta već volite.

Napomene

Dođe jesen a sa njom i malo hladniji dani, pa je vreme za ukusne tople čorbice. Evo jednog recepta za čorbicu kojoj niko neće odoleti.
Poslovica za danas:
-„Tajna uspeha je samo u tome da se pokreneš.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here