Dinstana junetina sa krompirom
Sastojci
- 1 kg junećih šnicli
- 1 kg krompira
- 100 ml ulja
- so, biber i začin c
Uputstvo
- Šnicle oprati, posoliti i posuti biberom i začinom C.
- U veću šerpu sipati ulje, složiti šnicle, sipati malu šoljicu vode i staviti na ringlu da se dinsta, na umerenoj temperaturi. Sve vreme dok se šnicle dinstaju, dosipati po malo vode.
- Za to vreme oljuštiti krompir, iseckati ga na krupnije komade, posoliti, dodati biber i suvi začin i ostaviti sa strane.
- Kada su šnicle skroz mekane i izdinstane, pustiti da voda ispari i da se malo zapeku i porumene sa obe strane. Šnicle zatim izvaditi na tanjir, a u šerpu staviti krompir, izmešati i dodati malu šoljicu vode. Preko krompira složiti šnicle, poklopiti i staviti da se dinsta, dok ne ispari sva voda i dok krompir ne bude gotov.
- Isključiti ringlu i ostaviti poklopljeno do služenja. Poslužiti toplo uz salatu po želji.
Napomene
Uvek sam volela kada moja majka spremi junetinu na ovaj način. Šnicle budu mekane, da se tope u ustima. Krompir je preukusan i premekan. A sam ručak se veoma lako, jednostavno i brzo spremi.
Poslovica za danas:
-„Čuda se događaju kada zameniš suze molitvom, a strah verom.“-
Lajkujte nas: