Pileća pašteta od belog mesa
Sastojci
- 200 gr pilećeg belog mesa skuvanog
- 1 celo jaje skuvano
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 mala kockica putera
- 1 kašika limunovog soka
- malo vode u kojoj se kuvalo belo meso
- so, biber i peršun
Uputstvo
- Pileće belo meso skuvati i ohladiti. Jaje takođe skuvati i ohladiti.
- Sve sastojke iseckati na krupno i staviti u električni secko. Dodati limunov sok i malo vode u kojoj se meso kuvalo, pa dobro izblendirati.
- Vodu od mesa dodavati malo po malo, da se pašteta ne bi previše razredila. Na kraju probati ukus, pa po potrebi dodati još malo soli i bibera.
- Izblendiranu paštetu prebaciti u plastičnu posudu sa poklopcem i odložiti u frižider do uoptrebe.
- Namazati na kriške hleba i servirati uz neku salaticu, sir ili šta već volite.
Napomene
Ja sam u ovom receptu napisala neke okvirne mere. Vi ćete svakako odrediti mere prema vašim potrebama, kao i začine koje želite da dodate. Možete joj pojačati ukus dodatnim začinima, kao i izbaciti neke koji vama ne odgovaraju. U svakom slučaju, biće zdravija od kupovne.
Poslovica za danas:
-„Kada imaš više nego što ti treba, napravi duži sto, a ne veću ogradu.“-
Lajkujte nas: