Plazma kokos kocke

Plazma kokos kocke

Ukupno vreme14 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: plazma, keks,kokos, cokolada, brz, bez, pečenja,

Sastojci

  • 700 ml mleka
  • 70 gr šečera
  • 4 kašike griza
  • 150 gr kokosa
  • 125 gr putera ili margarina
  • 300 gr mlevenog plazma keksa

Glazura:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 gr čokolade za kuvanje

Uputstvo

  • U malo veću šerpu sipati mleko, šećer, griz i kokos i staviti na ringlu da se kuva. Kada se griz skuva i smesa postane gusta, dodati puter i mešati da se puter potpuno istopi.
  • Na kraju dodati mleveni plazma keks i smesu dobro izmešati. Vruću smesu prebaciti u kalup po želji i poravnati. Moj pleh je bio dimenzija 20 x 30 cm, a možete koristiti i okrugli kalup prečnika 24-26 cm.
  • U drugoj šerpici istopiti slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje, dobro izmešati i preliti odmah preko kolača. Ostaviti kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa prebaciti u fižider.
  • Iseći kolač na kocke, ukrasiti po želji i poslužiti.
  • Za glazuru možete koristiti i belu čokoladu, samo smanjite količinu slatke pavlake. Istopite 100 ml slatke pavlake i 300 gr bele čokolade i prelijte preko kolača. Ja lično više volim crnu čokoladu, pa taj ganaš i koristim.

Napomene

Uvek kažem „gde je plazma keks, tu greške nema“, tako da, što se ukusa tiče, savršen je. Kolač koji se napravi veoma brzo, a ima prostora i za razne kombinacije. Već imamo kombinaciju sa makom, evo je sada sa kokosom, a probaćemo i neke druge ukuse, šta nam teško. 
Poslovica za danas:
-„Kada se život promeni i postane teži, ti promeni sebe i postani jači.“-

Plazma kokos kocke

Ukupno vreme14 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: plazma, keks,kokos, cokolada, brz, bez, pečenja,

Sastojci

  • 700 ml mleka
  • 70 gr šečera
  • 4 kašike griza
  • 150 gr kokosa
  • 125 gr putera ili margarina
  • 300 gr mlevenog plazma keksa

Glazura:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 gr čokolade za kuvanje

Uputstvo

  • U malo veću šerpu sipati mleko, šećer, griz i kokos i staviti na ringlu da se kuva. Kada se griz skuva i smesa postane gusta, dodati puter i mešati da se puter potpuno istopi.
  • Na kraju dodati mleveni plazma keks i smesu dobro izmešati. Vruću smesu prebaciti u kalup po želji i poravnati. Moj pleh je bio dimenzija 20 x 30 cm, a možete koristiti i okrugli kalup prečnika 24-26 cm.
  • U drugoj šerpici istopiti slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje, dobro izmešati i preliti odmah preko kolača. Ostaviti kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa prebaciti u fižider.
  • Iseći kolač na kocke, ukrasiti po želji i poslužiti.
  • Za glazuru možete koristiti i belu čokoladu, samo smanjite količinu slatke pavlake. Istopite 100 ml slatke pavlake i 300 gr bele čokolade i prelijte preko kolača. Ja lično više volim crnu čokoladu, pa taj ganaš i koristim.

Napomene

Uvek kažem „gde je plazma keks, tu greške nema“, tako da, što se ukusa tiče, savršen je. Kolač koji se napravi veoma brzo, a ima prostora i za razne kombinacije. Već imamo kombinaciju sa makom, evo je sada sa kokosom, a probaćemo i neke druge ukuse, šta nam teško. 
Poslovica za danas:
-„Kada se život promeni i postane teži, ti promeni sebe i postani jači.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here