Projara sa jogurtom

Projara sa jogurtom

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Doručak, Peciva, Pite, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: proja, projara, kukuruzno, brašno, jogurt,

Sastojci

  • 3 cela jajeta
  • 500 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 150 gr projinog brašna kukuruzno belo brašno
  • 150 gr pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 300 gr sira po izboru
  • so po ukusu

Uputstvo

  • Umutiti jaja penasto. Dodati jogurt, ulje i izgnježden sir i so, pa izmešati. Na kraju dodati obe vrste brašna i prašak za pecivo i sve dobro izmešati, da se sastojci sjedine.
  • Smesu izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm i peći na 200*C oko pola sata. Ostaviti projaru da se malo prohladi, iseći na kocke i poslužiti.
  • Mala napomena:
    Količina soli zavisi od toga, da li je sir slan ili ne.
    Takođe, projaru možete peći u kalupu za mafine, ako više volite. Ja nekako volim ovako po starinski, da ispečem u običnom plehu i isečem na kocke.

Napomene

Projaru volim oduvek i mislim da je moja majka pravila najlepšu koja postoji, a sve sastojke je dodavala onako otprilike. Moram priznati da je često i ja zbrčkam onako otprilike, od namirnice koje mi se nađu u kuhinji, ali nekada mora i recept da se napiše, ako ništa, a ono zbog naše dece i mnogih drugih mladih domaćica, koje tek stasavaju.
Poslovica za danas:
-„Jednom sam čula dobar savet za jednu mladu osobu – uvek čini ono čega se bojiš.”-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva, Pite, Predjelo, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here