Pita sa mesom

Pita sa mesom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Doručak, Pite, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: gotove, kupovne, kore, meso, pita, vecera, dorucak,

Sastojci

Fil od mesa:

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje, so, začin c, biber

Preliv za pitu:

  • 4 cela jajeta
  • 350 ml kisele vode
  • so i začin c

Ostalo:

  • 500 gr kora za pitu
  • 125 gr istopljenog margarina

Uputstvo

  • Na malo ulja izdinstati iseckan crni luk. Dodati meso i ispržiti zajedno sa lukom. Na kraju dodati so, suvi začin i biber.
  • Spremiti tepsiju dimenzija 20 x 30 cm. Na dno tepsije staviti dve kore, malo ih preklopiti da budu ravno, a treću nabrati kao harmoniku. Na treću koru rasporediti malo fila od mesa. Ređati dalje dve kore, fil od mesa, opet dve kore, pa fil od mesa i tako do kraja.
  • Preko staviti dve kore ravno i ugurati ih sa svih strana tepsije. Sada pitu iseći na kocke nekim oštrim nožem.
  • Margarin istopiti i preliti preko pite.
  • Posebno umutiti jaja sa kiselom vodom, dodati so i začin c i takođe preliti preko pite. Ostaviti pitu desetak minuta da odstoji i upije preliv, taman dok se rerna zagreje na 180*C.
  • Ubaciti u rernu ipeći nekih 50-60 minuta. Ostaviti pitu pola sata da odstoji, pa iseći po tragovima i poslužiti.

Napomene

Ovo je pita sa mesom po receptu moje majke. Mislim da nema jednostavnijeg i bržeg recepta za pitu, ali je zato ukus fenomenalan.  Od sveg srca preporučujem da je probate, a preporuke stižu i od mojih gostiju, koji su u najmanju ruku bili oduševljeni.
Poslovica za danas:
-„Ko me voli kaže mi šta zna i daje mi šta ima.“-

Pita sa mesom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Doručak, Pite, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: gotove, kupovne, kore, meso, pita, vecera, dorucak,

Sastojci

Fil od mesa:

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje, so, začin c, biber

Preliv za pitu:

  • 4 cela jajeta
  • 350 ml kisele vode
  • so i začin c

Ostalo:

  • 500 gr kora za pitu
  • 125 gr istopljenog margarina

Uputstvo

  • Na malo ulja izdinstati iseckan crni luk. Dodati meso i ispržiti zajedno sa lukom. Na kraju dodati so, suvi začin i biber.
  • Spremiti tepsiju dimenzija 20 x 30 cm. Na dno tepsije staviti dve kore, malo ih preklopiti da budu ravno, a treću nabrati kao harmoniku. Na treću koru rasporediti malo fila od mesa. Ređati dalje dve kore, fil od mesa, opet dve kore, pa fil od mesa i tako do kraja.
  • Preko staviti dve kore ravno i ugurati ih sa svih strana tepsije. Sada pitu iseći na kocke nekim oštrim nožem.
  • Margarin istopiti i preliti preko pite.
  • Posebno umutiti jaja sa kiselom vodom, dodati so i začin c i takođe preliti preko pite. Ostaviti pitu desetak minuta da odstoji i upije preliv, taman dok se rerna zagreje na 180*C.
  • Ubaciti u rernu ipeći nekih 50-60 minuta. Ostaviti pitu pola sata da odstoji, pa iseći po tragovima i poslužiti.

Napomene

Ovo je pita sa mesom po receptu moje majke. Mislim da nema jednostavnijeg i bržeg recepta za pitu, ali je zato ukus fenomenalan.  Od sveg srca preporučujem da je probate, a preporuke stižu i od mojih gostiju, koji su u najmanju ruku bili oduševljeni.
Poslovica za danas:
-„Ko me voli kaže mi šta zna i daje mi šta ima.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here