Bajadera oblanda

Bajadera oblanda

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: oblanda, bajadera, orasi, plazma, keks, čokolada

Sastojci

  • 1 pakovanje velikih oblandi
  • 250 ml mleka
  • 250 gr margarina
  • 150 gr šećera
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 250 gr mlevenog plazma keksa
  • 120 gr čokolade za kuvanje

Uputstvo

  • U šerpicu staviti mleko, šećer i margarin i staviti na ringlu da se sve istopi i sjedini.
  • Zatim dodati mlevene orahe, izmešati i na kraju dodati mleveni keks. Sve dobro izmešati, da se smesa ujednači.
  • Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu i izmešati.
  • Sada sledi filovanje. Prvu oblandu premazati polovinom tamnog fila sa čokoladom, pokriti drugom oblandom, pa nju premazati polovinom svetlog fila. Ponoviti postupak još jednom i završiti poslednjom oblandom.
  • Preko nafilovanih oblandi staviti neki plato i blago opteretiti da se oblanda sjedini i ohladi. Nemojte pokrivati oblandu folijom ili nečim drugim, da se ne bi potparila i postala zilava.
  • Kada se oblanda potpuno ohladila, iseći na štanglice i poslužiti.

Napomene

Ova oblanda može da bude i posna, ako koristite posni mleveni keks i ako mleko zamenite vodom ili nekom posnom varijantom mleka. U svakom slučaju, ako volite bajaderu, onda ćete ovu oblandu obožavati.
Poslovica za danas:
-“ Iza gladne godine dođe i sita.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here