Banana bombice

Banana bombice

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: banane, napolitanke, kuglice, popsi, orasi,

Sastojci

  • 300 gr napolitanki sa lešnikom ili čokoladom
  • 1 cela banana
  • 100 gr mlevenih oraha, lešnika ili badema

Uputstvo

  • U činiju staviti samlevene napolitanke, izgnježdenu bananu i mlevene orahe. Sve dobro umesiti rukom. Ukoliko je smesa još uvek rastresita, dodajte kašiku dve eurokrema, kako bi se to sve spojilo. Sve zavisi od toga, da li su napolitanke sveže, da li su od čokolade ili lešnika, jer ako su napolitanke suve, onda će biti potrebno da se doda malo krema, možda par kašika nekog soka ili recimo još polovinu banane.
  • Od smese napraviti kuglice i valjati ih u mlevene orase ili u nekoliko samlevenih napolitanki. Takođe, možete ih čokoladirati belom ili crnom čokoladom.
  • Gotove kuglice odložiti u frižider do služenja.

Napomene

Ove kuglice, od samo tri sastojka, koje se naprave bukvalno za deset minuta, su savršeno ukusne. Da budem iskrena, nisam se nadala nekom specijalnom ukusu, ali na sreću čim sam ih probala, shvatila sam da grešim. Ja inače od svih kolača, najmanje volim kuglice, ne znam zašto ali je tako, međutim ove su savršene.
Poslovica za danas:
-„S kim si, takav si.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating
The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here