Rolat sa dva fila
Sastojci
Rolat:
- 6 celih jaja
- 8 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike vode
- 8 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 600 ml mleka
- 10 kašika šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 125 gr putera ili margarina
Ostalo:
- džem po izboru
Uputstvo
- Predlažem da prvo skuvate fil. Dakle, skuvati puding na sasvim uobičajen način, pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
- Sada spremamo rolat. Umutiti dobro jaja sa šećerom i vanilom. Smesa treba da postane skroz svetla i gusta, znači mutiti dovoljno dugo dok se to ne desi. Sada dodati vodu, brašno i prašak za pecivo, pa polako varjačom izmešati smesu.
- Smesu izručiti u pleh dimenzija 30 x 40 cm, obložen papirom za pečenje. Rolat peći na 180*C oko 10-15 minuta.
- Vruć rolat prevrnuti na krpu, skinuti papir za pečenje, odmah premazati džemom po izboru i uviti u rolat. Ostaviti rolat da se potpuno ohladi.
- U ohlađen fil dodati puter i sve dobro izmiksati da se dobije fina, kremasta struktura. Ovim filom napuniti dresing kesu i staviti nastavak za špric po izboru.
- Ohlađen rolat iseći na kriške, složiti na tacnu za kolače i ukrasiti umućenim filom, pomoću dresing kese. Ukoliko nemate dresing kesu, to možete uraditi običnom kesom za zamrzivač. Napunite kesu filom, na jednom ćošku kese napraviti makazama otvor i polako istiskati fil preko rolata.
- Nafilovane rolatiće ukrasite po želji ili ih obogatite nekim voćem.
Napomene
Možda vama ovi rolati izgledaju kao sendviči, oni za dečije rođendane😂, ali verujte mi na reč, da skoro niste probali ukusniji i sočniji kolač od ovoga. Rolat je sam po sebi veoma ukusan i sočan, i mislim da ga svi obožavaju. Ali, kada ga obogatite kremom od vanile, pa kada se tu pomešaju ukusi nekog domaćeg džema…ma nema dalje.
Poslovica za danas:
-„Tiha voda breg roni.“-
Lajkujte nas: