Kokos kolibe
Sastojci
Beli deo:
- 150 ml mleka
- 30 gr šećera
- 12 gr gustina
- 80 gr kokosa
Tamni deo:
- 100 gr mlevenog keksa
- 30 gr šećera u prahu
- 10 gr kakao praha
- 50 gr margarina
- 3 kašičice ruma
- 30 ml soka od pomorandže gaziranog
Uputstvo
Beli deo:
- U malo mleka razmutiti šećer i gustin, a ostatak mleka staviti da provri. U vrelo mleko dodati razmućenu smesu i skuvati. Skloniti sa ringle i odmah dodati kokos, pa dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi.
Tamni deo:
- Pomešati keks, kakao i šećer u prahu. U smesu dodati sok, rum i otopljen margarin, pa umesiti smesu rukom.
- Uzeti plastičnu cediljku za limun, okrenuti je naopako i u udubljenje staviti providnu foliju. Na dno, do polovine staviti beli deo i dobro pritisnuti. Preko belog dela staviti tamni deo do vrha i takođe dobro pritisnuti dlanom.
- Sada izvaditi kolač sa sve folijom, skinuti foliju i posuti kokosom. Isto uraditi sa preostalom smesom.
- Ostaviti kolibe u frižider do služenja.
Napomene
Recept nađoh na blogu „Minjina kuhinjica“, pa reših da ga isprobam za jednu prigodu. Originalni recept je u posnoj varijanti, gde je korišćeno bademovo mleko i posni mleveni keks. Ja ih nisam pravila u vreme posta, pa sam odlučila da napravim mrsne, mada lično mislim da nema neke razlike u ukusu. U svakom slučaju, kolibe su fantastične i za oko i za nepca.
Poslovica za danas:
-„Staro drvo se ne da presađivati.“-
Lajkujte nas: