Banana hleb sa jogurtom

Banana hleb sa jogurtom

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Desert, Hleb
Kuhinja: American
Keyword: banana, hleb, jogurt, čokolada,

Sastojci

  • 3 cele banane
  • 2 cela jajeta
  • 60 gr putera ili margarina
  • 100 gr šećera
  • 1 kesica vanile
  • 80 ml jogurta
  • 80 gr čokoladnih kapljica
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 200 gr brašna

Uputstvo

  • Banane izgnježditi viljuškom ili gnječilicom za pire krompir.
  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati vanilu, so, puter, jogurt i banane i još jednom izmiksati. Na kraju dodati brašno, prašak za pecivo i čokoladne kapljice i izmešati polako špatulom.
  • Smesu izručiti u pleh za hleb, dimenzija 10 x 30 cm, obložen papirom za pečenje.
  • Hleb peći na 175*C oko 60 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je hleb pečen. Ukoliko je potrebno, u toku pečenja, pokriti papirom za pečenje, da ne bi pregoreo po vrhu.
  • Pečen hleb izvaditi iz pleha i ostaviti da se potpuno ohladi. Posuti obilato šećerom u prahu, iseći na šnite i poslužiti uz kaficu.

Napomene

Ovo je do sada najbolji recept za banana hleb, koji sam pravila. Bukvalno ostane sočan i mekan, i po 3-4 dana, pod uslovom da preživi toliko dugo. Savršen je-
Poslovica za danas:
-„Da se prava istina pozna, treba čuti dva zvona.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert, Hleb. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here