Paprike punjene krompirom
Sastojci
- 9 komada paprika po izboru
- 1 kg krompira
- so, suvi začin i biber
- malo ulja
Uputstvo
- Paprike oprati, izdubiti i izvaditi semenke.
- Krompir oljuštiti i iseckati na sitne kockice. Krompir možete i izrendati na krupno ili iseckati u električnom secku, samo paziti da se ne samelje previše, već ostaviti onako malo krupnije.
- U krompir dodati so, suvi začin i biber, pa izmešati. To je neka osnova za ovaj fil od krompira, a sve ostalo je po vašem ukusu. Recimo, možete iseckati jednu glavicu crnog luka, živog ili izdinstanog, i dodati u krompir.
- Možete u krompir dodati jednu manju tikvicu, izrendanu na krupno i oceđenu. Takođe, možete u krompir dodati kašiku – dve kajmaka, kisele pavlake ili nekog krem sira.
- Spremiti tepsiju, sipati ulje da pokrije dno, pa puniti paprike i ređati u tepsiju. Ukoliko vam ostane fila, rasporedite ga između paprika.
- Ovako napunjene paprike peći u rerni, zagrejanoj na 200*C oko 45 – 50 minuta.
- Poslužiti tople paprike.
Napomene
Ove paprike punjene krompirom, nisu karakteristične za moj kraj, pa ih stoga nisam nikada ni pravila. Pravimo dosta jel sa paprikama, ali ovo nam je nekako promaklo. Sve u svemu, da ne dužim više, paprike su odlične, lako i brzo se naprave, i uz to, jedno lagano jelo za letnje vrućine. Možete da ih jedete tople, ali ništa manje nisu ukusne ni hladne.
Poslovica za danas:
-„Kad najviše grmi, najmanje kiše pada.“-
Lajkujte nas: