Sutlijaš
Sastojci
- 1 litar mleka
- 1 litar vode
- 1/2 kašičice soli
- 400 gr pirinča (ili jedna ipo šolja za belu kafu)
- 1 kesica vanilin šećera
- 250 gr šećera
- malo cimeta
Uputstvo
- U šerpu sipati mleko i vodu, dodati so i staviti na tihu vatru da provri.
- Pirinač oprati u nekoliko voda, pa dodati u provrelo mleko i nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri.
- Kada je prinač skuvan, dodati šećer i vanilin šećer i kuvati još par minuta, sve vreme mešajući.
- Vruć sutlijaš sipati u činije, preko posuti cimetom i ostaviti da se ohladi.
Napomene
Jedan običan sutlijaš, na moj način. Brzo se skuva, svi ga vole, a namirnice za njega imate uvek u kuhinji. Najbolji je hladan u vrele letnje dane.
Poslovica za danas:
-„Lako je iza šest volova gurati plug.“-
Lajkujte nas: