Sutlijaš

Sutlijaš

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Desert, Kolači
Kuhinja: Turska
Keyword: pirinač, sutlijaš, mleko, cimet

Sastojci

  • 1 litar mleka
  • 1 litar vode
  • 1/2 kašičice soli
  • 400 gr pirinča (ili jedna ipo šolja za belu kafu)
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 250 gr šećera
  • malo cimeta

Uputstvo

  • U šerpu sipati mleko i vodu, dodati so i staviti na tihu vatru da provri.
  • Pirinač oprati u nekoliko voda, pa dodati u provrelo mleko i nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri.
  • Kada je prinač skuvan, dodati šećer i vanilin šećer i kuvati još par minuta, sve vreme mešajući.
  • Vruć sutlijaš sipati u činije, preko posuti cimetom i ostaviti da se ohladi.

Napomene

Jedan običan sutlijaš, na moj način. Brzo se skuva, svi ga vole, a namirnice za njega imate uvek u kuhinji. Najbolji je hladan u vrele letnje dane.
Poslovica za danas:
-„Lako je iza šest volova gurati plug.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here