Kejk popsi sa plazmom
Sastojci
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 200 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu
- 8 kašika soka od pomorandže
- glazura po želji
Uputstvo
- Margarin istopiti. Keks i šećer u prahu izmešati, pa dodati otopljen margarin i izmešati.
- Na kraju dodavati malo po malo soka i rukom zamesiti smesu. Ukoliko vam se učini da je smesa malo mekša, slobodno dodajte još malo keksa.
- Ostavit smesu na pola sata u frižider, zatim praviti kuglice i ređati na plato.
- Istopiti malo crne ili bele čokolade, pa svaki štapić za pops umočiti u istopljenu čokoladu i zabosti u kuglicu. Ovako napravljene popse ostaviti u frižidera na 2-3 sata, da se potpuno ohlade i stegnu.
- Posebno istopiti čokoladu sa malo ulja, pa svaki pops umočiti u glazuru i ostavit da se glazura stegne. Bilo bi dobro da imate neko parče stiropora u koji ćete zabadati popse da stoje, dok se glazura ne stegne.
- Za glazuru možete koristiti crnu ili belu čokoladu, ili možete tonirati bojom kojom želite. Ukrasite ih raznim mrvicama i perlicama.
Napomene
Popsi su postali nezaobilazni deo nekog slavlja, posebno rođendanskog i posebno dečijeg. Ovaj recept je idealan za sve domaćice, bilo mlade, neiskusne ili one druge. Naprave se bukvalno za pola sata, a što se tiče ukrašavanja, ideje su neiscrpne. Ukus je zaista fenomenalan, i kao što sam već više puta rekla, gde je plazma keks među sastojcima, tu je ukus savršen.
Poslovica za danas:
-“ Možda ćeš naići na mnoge poraze, ali ne smeš biti poražen.“-
Lajkujte nas: