Riža sa povrćem

Riža sa povrćem

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Prilog, Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: pirinač, đumbir, paprika, povrće,

Sastojci

  • 2-3 šolje skuvanog pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 komadić đumbira 2 x 2 cm otprilike
  • 1 manja crvena paprika sveža
  • so, suvi začin, biber i malo soja sosa

Uputstvo

  • Pirinač skuvati u slanoj vodi, ali pazite da vam se ne prekuva, jer ne želimo da dobijemo kašu.
  • Luk, šargarepu i đumbir iseckati na sitno, najbolje u električnom secku. U dublji tiganj ili pliću šerpu sipati ulje, da pokrije dno. Dodati iseckano povrće, posoliti i dinstati poklopljeno na tišoj vatri. Kada su se šargarepa i luk izdinstali, dodati svežu crvenu papriku, iseckanu na sitne kockice.
  • Nastaviti sa prženjem uz stalno mešanje, još par minuta. Na kraju dodati skuvan pirinač, so, biber, suvi začin i malo soja sosa. Sve dobro izmešati, pržiti još minut, dva i to je to. Prilog ili samo jelo, svejedno je, ukus je savršen.
  • Moram da napomenem, da budete pažljivi sa začinima. Đumbir je sam po sebi ljut, pa ako preterate sa biberom, rižoto može biti poprilično ljut. Isto važi i za so i suvi začin, jer ukoliko dodajete soja sos (koji nije obavezan), a koji je takođe slan, možete rižoto učiniti preslanim za jelo.

Napomene

Savršen prilog uz neko lepo mesance, ali može i kao jedan sasvim lep i ukusan obrok. Kako vam volja
Poslovica za danas:
-„Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da i mi ne postanemo neljudi.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Prilog, Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here