Kolač sa jagodama
Sastojci
- 4 cela jajeta
- 120 gr šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 gr griza
- 200 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 1/2 limuna izrendana korica
- prstohvat soli
Ostalo:
- 500 gr svežih jagoda
- šećer u prahu
Uputstvo
- Umutiti penasto jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Kada smesa postane gusta i svetla, dodati jogurt, ulje i izrendanu limunovu koricu, pa izmiksati.
- Nakraju dodati griz, brašno i prašak za pecivo i još jednom umutiti da se sastojci sjedine. Smesu sipati u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje.
- Jagode očistiti, oprati i seći na četvrtine, pa poređati preko smese u plehu.
- Kolač peći na 180*C oko pola sata. Proveriti čačkalicom da li je kolač ispečen.
- Ostaviti kolač da se ohladi, posuti šećerom u prahu, iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Ovo je onaj kolač od sezonskog voća, za koji ima milion recepata…i na čaše, šolje, kašike, šoljice, grame, mililitre itd…Svi su isti, a svaki je u stvari različit, jer glavnu ulogu igra voće, pa samim tim je i ukus potpuno drugačiji. Požurite dok još ima jagoda, pa isprobajte i ovu varijantu.
Poslovica za danas:
-„Ne idi putem kojim svi idu, ako znaš da ne vodi do dobra.“-
Lajkujte nas: