Tart od keksa i čokolade

Tart od keksa i čokolade

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: French
Keyword: tart, mleveni, keks, plazma, čokolada, kolaci, torte,

Sastojci

Kora:

  • 300 gr mlevenog plazma keksa
  • 150 gr putera ili margarina
  • oko 8 kašika mleka
  • oko 4 kašike soka od pomorandže

Fil:

  • 200 gr mlečne čokolade
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 300 ml slatke pavlake
  • 80 gr putera ili margarina

Uputstvo

  • U vanglicu sipati keks, dodati istopljen puter, mleko i sok od pomorandže pa sve umesiti rukom. Ukoliko je potrebno, dodati još malo soka ili mleka. Smesa treba za nijansu mekša, jer će je puter dodatno stegnuti u frižideru.
  • Sada uzeti kalup za tart i smesom obložiti ceo kalup po dnu i sa strane. Utapkati dobro smesu po dnu i odložiti kalup u frižider, dok fil ne bude gotov.
  • Posebno u šerpici ugrejati slatku pavlaku do vrenja, pa dodati puter i obe vrste čokolade. Ostaviti nekoliko minuta da odstoji, da se čokolade istope, zatim sve dobro izmešati, kako bi se dobila ujednačena smesa. Kada se čokolada istopi, dobićete mlaku i gustu smesu.
  • Čokoladu preliti preko smese u kalupu i kalup ponovo vratiti u frižider. Ukoliko je čokolada još uvek vruća, ostaviti kalup na sobnoj temperaturi da se ohladi pa premestiti u frižider.
  • Tart ostaviti u frižideru, dok se čokolada potpuno ne ohladi i stegne, zatim ukrasiti iseći i poslužiti.

Napomene

Nema tarta koji nije ukusan i lep. Lično više volim pečene tartove, ali i ovi brzinski uopšte ne zaostaju. Sve dok je nama plazma keksa, neće biti loših kolača.
Poslovica za danas:
-„Nema većeg dostojanstva od čoveka koji ćuti, a mogao bi da povredi.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Dezert, Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here