Posne cimet vanilice
Sastojci
- 500 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 1 limun sok i izrendana korica
- 2 kesice vanile
- 100 gr mlevenih oraha
- 1-2 kašičice cimeta
- oko 1 kg brašna
Ostalo:
- džem za spajanje vanilica
- šećer u prahu
Uputstvo
- Umutiti dobro margarin sa šećerom u prahu. Dodati vanilu i sok i izrendanu koricu jednog limuna, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodati mlevene orahe i cimet, izmešati i dodavati brašno, malo po malo, da se zamesi fino, glatko testo.
- Testo rastanjiti oklagijom na debljinu 1 cm, modlom vaditi vanilice i ređati u pleh.
- Peći na 180*C oko desetak minuta.
- Kada se ohlade, spajati po dve vanilice džemom i valjati u prah šećer.
- Vanilice čuvati u kartonskoj kutiji do služenja. Ukoliko vanilice pravite za neko slavlje, moj savet je da ih napravite nekoliko dana ranije, jer što duže stoje, to su ukusnije i prhkije.
Napomene
Šta reći za kraljicu kolača, toliko jednostavna, a toliko voljena. Ne znam stvarno šta bih još dodala.
Poslovica za danas:
-„Ako sreću ne sretneš, nećeš ni da je stigneš.“-
Lajkujte nas: