Kolač sa kajsijama

Kolač sa kajsijama

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: kajsije, puter, čupava, pita,

Sastojci

Testo:

  • 4 cela jajeta
  • 150 gr šećera
  • 180 gr putera ili margarina
  • 220 gr brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika soka od limuna
  • prstohvat soli

Fil:

  • 13 celih kajsija
  • 3 kašike soka od limuna
  • 2 kašike šećera

Mrvice za posipanje:

  • 150 gr brašna
  • 75 gr šećera
  • 75 gr putera ili margarina

Uputstvo

  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke i sve zajedno još jednom izmiksati. Smesu prebaciti u okrugli kalup na rasklapanje, prečnika 26 cm. Ostaviti sa strane dok spremite voće.
  • Kajsije oprati, prepoloviti i povaditi koštice. Preliti ih sokom od limuna, posuti šećerom i izmešati. Ovako spremljene kajsije poređati preko testa.
  • Posebno u posudu staviti brašno, dodati šećer i puter, pa sa dve ruke trljati sastojke, da se dobije mrvičasta smesa. Smesu prebaciti u pleh i ravnomerno rasporediti preko kajsija.
  • Kolač peći na 180*C oko sat vremena. Ispečen kolač ostaviti da se potpuno ohladi, izvaditi iz kalupa i posuti prah šećerom.
  • Iseći kolač na kriške i poslužiti samog ili uz kuglu sladoleda, sa šlagom ili nekim voćnim prelivom.

Napomene

Moja majka je uvek govorila da pravim kolač sa sezonskim voćem. Kako šta stiže i zri od voća, taj kolač i napravi. Pa eto, dok ne prođu kajsije, iskoristite ovaj recept, i napravite jedan fin i ukusan kolač sa kajsijama.
Poslovica za danas:
-„Ko brzi sudi, brzo se i kaje.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here