Pileće šnicle u sosu od šampinjona

Pileće šnicle u sosu od šampinjona

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: piletina, šnicle, sos, šampinjoni, pečurke, ručak,

Sastojci

  • 1 kg pilećih šnicli
  • 500 gr šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 gr putera
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 kašike brašna
  • 1 pileća kocka za supu
  • 500 ml vode
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber

Uputstvo

  • Pileće šnicle malo posoliti i kratko ispržiti sa obe strane, na 50 gr putera.
  • Ispržene šnicle izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
  • U šerpu dodati preostali puter i iseckanu glavicu crnog luka, pa izdinstati. Dok se luk dinsta, pečurke oprati i iseckati, pa dodati u luk i sve zajedno dinstati dok ne ispari sva voda.
  • Sada u pečurke dodati iseckan beli luk i brašno, pa kratko propržiti. Sve naliti vodom, dodati kocku za supu, biber i so, pa kuvati da provri, sve vreme mešajući.
  • Dodati pavlaku za kuvanje i izmešati. Na kraju složiti šnicle u sos, poklopiti i krčkati na tihoj vatri oko 15-20 minuta. U sos, na kraju dodati iseckan peršun i poslužiti uz prilog po želji.

Napomene

Možda slika nije najlepša i najprivlačnija, ali je zato ručak bio toliko ukusan, da su ga brzinski pojeli i tanjire omazali😂
Poslovica za danas:
-„Teško nogama pod ludom glavom.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here