Tunel štanglice
Sastojci
- 130 gr mlevenog keksa plazma ili neki drugi
- 100 gr mlevenih piškota
- 200 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- izrendana korica i sok od 1 pomorandže
Glazura:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Uputstvo
- Pomešati dve vrste mlevenog keksa. Dodati izrendanu koricu pomorandže, pa još jednom promešati.
- Na kraju dodati zaslađeno kondenzovano mleko, pa rukom umesiti smesu. Ukoliko je smesa još uvek mrvičasta, dodati malo soka od pomoranže, pa ponovo umesiti smesu.
- Na porvidnu foliju prebaciti smesu i formirati salamu prečnika 4-5 cm. Uviti foliju sa obe strane, zategnuti i zavezati. Salamu 3-4 puta udariti blago o radnu ploču, da bi se dobila ravna površina sa donje strane salame.
- Odložiti salamu u frižider i ostaviti 1-2 sata, da se smesa stegne.
- Rastopiti čokoladu i ulje i dobro izmešati. Salamu iseći na štanglice debljine jednog prsta, pa svaku štanglicu, oblim, odnosno gornjim delom, umočiti do pola u glazuru od čokolade.
- Štangle ređati na tacnu, odozgo posuti recimo perlicama, mlevenim orasima, čokoladnim mrvicama ili ostaviti bez ičega, i ostaviti da se glazura stegne.
Napomene
Baš nešto razmišljam, koliko dobrih, brzih i jednostavnih recepata sa kondezovanim mlekom, mlevenim keksom i ostalim dodacima. Baš me oduševljavaju ovi recepti, koji vam daju mogućnost da pustite mašti na volju i napravite omiljene ukuse. Uzmite stvar u svoje ruke👍
Poslovica za danas:
-„Nepravda nikad ne vlada večno.“-
Lajkujte nas: