Limun raspucanci
Sastojci
- 2 cela jajeta
- 100 gr putera
- 200 gr šećera
- 300 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- sok i izrendana korica od jednog limuna
Ostalo:
- Kristal šećer i šećer u prahu
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na par sati.
- Od ohlađenog testa kidati manje komadiće, pa od njih formirati loptice između dlanova.
- Sada svaku lopticu uvaljati u kristal šećer, a zatim obilato u prah šećer, pa ih ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
- Kekse peći na 180*C oko 15 minuta, pa ih ostaviti u plehu da se potpuno ohlade.
Napomene
Do sada sam uvek pravila šarene raspucance, odlični su, ali ovi su pobednici. Ukusni i mirisni, da nema dalje. Ukoliko ne volite ukus limuna u kolačima, ovaj divni mirišljavi keks možete praviti i sa aromom pomorandže ili mandarine.
Poslovica za danas:
-„Nadaj se čudima, ali nemoj se oslanjati na njih.“-
Lajkujte nas: