Brza Jafa torta
Sastojci
- 700 gr jafa keksa
- 650 ml mleka
- 100 gr putera
- umućen šlag
Uputstvo
- Šerpu, prečnika 20 cm, obložiti aluminijumskom folijom.
- Na dno šerpe, složiti jedan red jafa keksa, čokoladom na gore, tj. da biskvit keksa legne na dno šerpe.
- Ostali keks složiti obrnuto, biskvitom ka gore.
- Mleko i puter staviti da provri, pa preliti preko složenog keksa. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa odložiti u frižider, najbolje preko noći.
- Kada se torta ohladila i keks upio svo mleko, prevrnuti tortu na okruglu tacnu i premaazti je umućenim šlagom.
- Ukrasiti po želji, iseći i poslužiti.
Napomene
Dakle brže od ovoga stvarno ne može. Mislim da je ovo bukvalno najbrža torta koja je ikada napravljena, ali to ni slučajno ne umanjuje njen ukus. Ukoliko ste ljubitelji jafa keksa, ovu tortu ćete obožavati, a sasvim sigurno, za decu će biti omiljeni slatkiš.
Poslovica za danas:
-„Koliko je od zemlje do neba, toliko je od nečovjeka do čovjeka.“-
Lajkujte nas: